STERKplaats

1,2,3,4… hoedje van papier 

Door: STERKplaats Nijmegen.

Een STERKstudent van STERKplaats Nijmegen heeft je tijdens de dag van de Begrijpelijke Communicatie op 14 april meegenomen in de communicatie die zij dagelijks ervaren. Je bent hierin uitgedaagd mee te doen in een korte oefening.

Opleiding tot ervaringsdeskundige

Op STERKplaats Nijmegen volgen STERKstudenten met een (verstandelijke) beperking de opleiding tot ervaringsdeskundige. Ieder met unieke expertise. Zij deelden hun ervaringskennis met jou. Daarvoor werkt STERKplaatsen Nijmegen samen met gemeenten, zorgaanbieders, scholen, welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties in de buurt. STERKplaats Nijmegen is een samenwerking tussen de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en de LFB, de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking. 

De mensenbieb met levende boeken

Speciaal voor jullie was er een kleine mensenbieb, ofwel een levende bibliotheek. Een bibliotheek bestaat meestal uit allemaal boeken over verschillende onderwerpen. Er was een unieke kans om een levend boek te lenen! 

Er waren diverse levende boeken aanwezig met elk een ander onderwerp. Het stond je vrij om te kiezen waar je meer over wilde weten. Dit levend boek kon je uitkiezen op onderwerp. Was je uitgelezen, dan kon je weer een nieuw levend boek kiezen. Je ontdekte dat deze levende boeken goed hun verhaal kunnen vertellen. Hun verhaal is herkenbaar. Je kunt er vast ook iets van gebruiken in je eigen leven. En misschien laat het boek zich verleiden tot het geven van meer informatie als je de juiste vragen stelt…. 

De mensenbieb werd verzorgd door Sterkplaats Nijmegen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *