STERKplaats

1,2,3,4… hoedje van papier 

Door: STERKplaats Nijmegen.

Een STERKstudent van STERKplaats Nijmegen neemt je tijdens de dag van de Begrijpelijke Communicatie op 14 april mee in de communicatie die zij dagelijks ervaren. Je wordt hierin uitgedaagd door mee te doen in een korte oefening.

Opleiding tot ervaringsdeskundige

Op STERKplaats Nijmegen volgen STERKstudenten met een (verstandelijke) beperking de opleiding tot ervaringsdeskundige. Ieder met unieke expertise. Zij delen hun ervaringskennis met jou. Daarvoor werkt STERKplaatsen Nijmegen samen met gemeenten, zorgaanbieders, scholen, welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties in de buurt. STERKplaats Nijmegen is een samenwerking tussen de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en de LFB, de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking. 

De mensenbieb met levende boeken

Speciaal voor jullie is er een kleine mensenbieb, ofwel een levende bibliotheek. Een bibliotheek bestaat meestal uit allemaal boeken over verschillende onderwerpen. Er is nu een unieke kans om een levend boek te lenen! 

Er zijn diverse levende boeken aanwezig met elk een ander onderwerp. Het staat je vrij om te kiezen waar je meer over wilt weten. Dit levend boek kan je uitkiezen op onderwerp. Ben je uitgelezen, dan kan je weer een nieuw levend boek kiezen. Je ontdekt dat deze levende boeken goed hun verhaal kunnen vertellen. Hun verhaal is herkenbaar. Je kunt er vast ook iets van gebruiken in je eigen leven. En misschien laat het boek zich verleiden tot het geven van meer informatie als je de juiste vragen stelt…. 

De mensenbieb wordt verzorgd door Sterkplaats Nijmegen. 

Meld je aan voor de dag van de Begrijpelijke Communicatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *