Infographic netwerk

Waarom, hoe, wat en voor wie?

Als netwerk bestaan we al een tijdje, hieronder lees je wie we zijn, wat we doen en voor wie we dat doen.

Wie zijn we?

Wij zijn een netwerk van communicatie-experts, ervaringsdeskundigen en tekenaars met een gezamenlijke missie: begrijpelijke communicatie voor iedereen. Wij vinden dat iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of beperking, moet kunnen meedoen in onze samenleving.

Wat doen we?

  • We maken moeilijke informatie begrijpelijk: In pop-up teams maken we moeilijke informatie begrijpelijk. Hoe we dat doen, hangt af van de ontvanger. Soms herschrijven we teksten in duidelijke taal. Een andere keer maken we regels visueel met tekeningen. Meestal doen we allebei. Zo begrijpt de ontvanger de informatie beter en kan hij/zij er makkelijker over communiceren. Alles wat we maken, publiceren we op onze website. Iedereen mag de teksten en tekeningen gratis en rechtenvrij gebruiken en aanpassen.
  • We verbinden: We organiseren bijeenkomsten waar leden van het netwerk elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen.
  • We signaleren: We signaleren waar begrijpelijke communicatie nodig is en voor wie, en we schrijven/publiceren hierover. Op de website, op social media en via andere kanalen.
  • We ondernemen: We zoeken nog naar een verdienmodel, zodat het netwerk, ook op langere termijn, bestaansrecht heeft. Heb je een goed idee voor een verdienmodel? Deel het met ons via [email protected].

Voor wie doen we wat we doen?

In Nederland zijn er anderhalf miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Ze begrijpen de informatie niet en durven daar vaak niet voor uit te komen. Ze voelen zich gefrustreerd of schamen zich. Dit heeft grote gevolgen. Denk aan: zorgmijding, verkeerd medicijngebruik, schulden, en conflicten thuis of op het werk. Wij doen wat we doen om deze mensen volledig mee te kunnen laten doen in de samenleving. En voor organisaties en instellingen die deze mensen proberen te bereiken: als ze uw communicatie niet begrijpen, loopt u geld en tevreden klanten mis.

Hoe doen we dat?

  • We zijn de schakel tussen de zender en de ontvanger. Wij zorgen ervoor dat de boodschap begrijpelijk wordt voor iedere ontvanger. Zo brengen we mensen en organisaties samen.
  • We zetten mensen aan tot actie om communicatie begrijpelijk te maken voor iedereen. In pop-up sessies, in onze WhatsAppgroep, en in oproepen in onze e-mailnieuwsbrieven en op social media. Zo bereiken we de steeds meer mensen en wordt informatie steeds begrijpelijker.
  • We werken van begin tot eind samen met ervaringsdeskundigen, communicatie-experts en tekenaars.
  • We werken samen met organisaties, om gezamenlijk ons doel te bereiken.

Waarom doen we wat we doen?

Wij geloven in een samenleving waarin iedereen meedoet.

Als we elkaar beter begrijpen wordt meedoen makkelijker en leuker, want: “Meedoen begint met begrijpen waar het over gaat”

“Begrijpelijk voor allemaal is heel normaal”

Wil je ook meedoen? Kom dan naar een van onze zes-wekelijkse meetings: Schrijf je hier in (link)

Deel ook jouw kennis via onze whatsappgroep: Zo kun je lid worden (link)

Volg ons op Linkedin: Pagina Begrijpelijke Communicatie

Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief: Link naar inschrijven nieuwsbrief

Het netwerk wordt aangejaagd door Sanne van der Hagen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *