Resultaten vertaalsessie #4

Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. Lees hier de regels in eenvoudige taal.

Regels voor binnen en buiten
Het gaat om regels voor binnen en buiten. Er zijn veel regels die per 1 juli minder streng worden. Dat komt omdat we met elkaar goed hebben opgelet zodat het virus niet heel erg uit kon breiden. Het gaat dus beter, maar het coronavirus is nog niet weg. En het kan je dus nog steeds besmetten. Om het virus niet verder te verspreiden is het van groot belang dat we de basis hygiëneregels goed blijven volgen.

Basisregels
Wil je de basisregels op papier? We hebben een selectie gemaakt van diverse vormen voor verschillende doelgroepen waar je uit kan kiezen. Je kan ze delen, uitprinten of ter inspiratie bekijken. Bekijk hier de selectie.

  • 1.5 meter afstand houden van elkaar
  • Was vaak je handen met water en zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen.

Steeds opnieuw uitleggen

We horen van veel mensen dat het steeds moeilijker en uitdagender wordt om uit te blijven leggen waarom we regels hebben. Bijvoorbeeld de 1,5 meter regel. We hebben een duidelijk filmpje voor jullie uitgezocht waarin dit uitgelegd wordt. Klik dan op deze link voor een filmpje met uitleg.

Eenvoudige uitleg op maat
We merken dat het moeilijk is de nieuwe regels eenvoudig uit te leggen. Dat komt omdat vanaf nu de regels voor iedereen maatwerk is. Veel zorginstellingen hebben ook nog eigen regels.

Daarom hebben we een eenvoudige uitwerking gemaakt van de versoepeling. Hieronder vind je een basisdocument met de meest relevante regels die voor iedereen gelden. Dit document kun je eenvoudig aanpassen met de regels die voor jouw cliënt of cliëntgroep van toepassing zijn. Plaatjes en picto’s om het document aan te passen vind je hier [link naar plaatjes en picto’s]. Zo maak eenvoudig documenten op maat. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *